Як, коли, чому: Керівництво по 3D друку титаном

30.12.2015 Новини 3D друку Leave a comment

Питання задіяння металів в 3D технологіях обговорюється протягом останніх кількох років, і лише з недавніх часів завдяки зниженню ціни технологій та програмного забезпечення у сфері 3D друку стало можливим широке використання інших матеріалів, крім пластика. І саме титан є найбільш підходящим за своїми характеристиками промисловим металом для застосування в індустрії 3D друку. Це високоміцним метал, який володіє низькою щільністю і високою стійкістю до корозії, а також має високу температуру плавлення, що робить його ідеальним матеріалом для використання в безлічі галузей промисловості, в тому числі аерокосмічній, автомобільній, військової, для створення медичних протезів, ортопедичних та зубних імплантатів і навіть ювелірних виробів. А тепер завдяки можливості використання для створення виробів на 3D принтері титан став ще популярніші.
Виробник титану компанія Titanium Processing Center, розташована в Мічигані, з метою проінформувати своїх клієнтів про нові напрямки використання титану розробила інформаційний плакат «3D друк титаном», на якому представлені переваги даного металу перед традиційними матеріалами для 3D принтерів.

3dp_titanium_powder
Крім того, що титан є самим міцним металом, який на даний момент може бути задіяний в 3D друку, він є ще й найлегшим. Зазвичай продукти, зроблені з титану, повинні проходити фрезерну обробку, проте технології 3D друку, що дозволяють створювати продукти різних рівнів складності, що робить використання додаткових технологій рентабельним. За рахунок нетоксичности, високої міцності і стійкості до корозії, титан застосуємо для друку деталей для аерокосмічної галузі, протезів для стоматологічного та медичного спрямувань. Сучасні 3D технології дозволяють друкувати деталі з титану товщиною шарів 0,25 мм з мінімальною товщиною стінок в 0,4 мм.

Prototype-Component-Manufacture eos-eads-test-material-consumption-3d-printing-1
Для друку титаном на 3D принтері застосовують технологія адитивного виробництва металевих виробів, відому як пряме лазерне спікання металів (DMLS): тонкий шар металу у вигляді дрібного порошку подається на нагрівальний стіл у той час, як потужний вуглекислотний лазер спікають частинки металевого порошку між собою і з попереднім шаром. При такому процесі друковані шари титану можуть досягати 20-40 мкм, а самі готові вироби не відрізнятимуться звичним хромованим блиском, який часто асоціюється з титаном, тому при друку виходять сірі трохи тьмяні нешліфовані металеві деталі. Для отримання бажаного традиційного блиску, притаманного металу, деталі можна піддати подальшої ручній обробці, а сучасне 3D програмне забезпечення дозволяє друкувати деталі під потрібним кутом, уникаючи виникнення смуг і забезпечуючи необхідну міцність.
Але все ж варто відзначити, що через особливості спікання стали на даний момент моделі не всіх розмірів можуть бути надруковані з титану на 3D принтері. Однак друк окремих частин рами для велосипеда, корпус мобільного телефону або клапан для двигуна цілком під силу. І завдяки тому, що титан є одним з найбільш доступних міцних металів, друк з його допомогою промислових прототипів, створення яких традиційними методами не представляється можливим, що відкриває широкі перспективи швидкого і доступного промислового прототипування.

eos-eads-test-material-consumption-3d-printing-2 20150528-industry-solid-3d-printed-titanium-bicycle-016 eyewear-newsArup-3d-printed-steel_dezeen_784_4 Arup-3d-printed-steel_dezeen_784_7 Arup-3d-printed-steel_dezeen_468_2 Arup-3d-printed-steel_dezeen_468_1 Arup-3d-printed-steel_dezeen_468_0

Есть идея для 3D печати?

Обращайтесь, мы подскажем лучшее решение для вашей задачи.

Цены и сроки Наши работы Купить 3D принтер

0

Корзина

Просмотр корзиныОформление заказа